top of page

BOXZEN methode

ervaren

Je weet pas wat de BoxZen Methode is, nadat je het ervaren hebt.

 

We willen er niet omheen draaien, maar het is simpelweg niet mogelijk om de BoxZen Methode uit te leggen via woord of papier. Als je het echt wilt begrijpen, zul je dit zelf moeten ondervinden. En als je klaar bent om uit de comfort zone te stappen en op ontdekking te gaan, kan BoxZen je zoveel moois brengen.

 

Bij ons mag je voelen wat er is, zonder daar een oordeel over te hebben. Laat het maar gewoon zijn.

 

BoxZen werkt vanuit een holistische wijze. Als mens zijn we één en daarom pakken we alles aan als geheel. Zo spelen we in op fysiek, mentaal en spiritueel niveau.

 

Een samenwerking van lichaam en geest

Het leren samenwerken met je geest en lichaam is een belangrijke uitkomst van de BoxZen Methode.

 

We nemen hierbij ademhaling als fundament. Het is niet voor niets de basis voor het systeem waarmee ons lichaam functioneert.

 

Ademhaling is de rode draad in de BoxZen methode. Op een laagdrempelige manier wordt er een flow gecreëerd in het lichaam. Leren samenwerken met jezelf in plaats van ertegenin gaan.

 

Onze BoxZen methode zit verweven in de manier waarop we oefeningen aanbieden.

 

Tijdens de oefeningen wordt inspanning en ontspanning afgewisseld. Door eerst naar het uiterste te gaan, vormt zich adrenaline. Vanuit hier word je direct tot stilstand gebracht.

 

Het hoofd wil van nature alles direct begrijpen, volgen en controle uitoefenen. Zowel in het dagelijks leven als in de lessen willen we alles wat er gebeurt verklaren. In de lessen zorgen we ervoor dat er geen verwerkingstijd is. Hierdoor kun je theoretisch niet verklaren wat er gebeurt. Je wordt gestuurd om te voelen. We zorgen voor verwarring en gaan continu terug naar het lichaam. 

 

Onze methode zorgt voor een bepaalde ‘error’ in het lichaam.

 

Hierdoor ontstaan zelfinzichten voor gevoel en gedrag. Deze bewustwording is een heel belangrijk onderdeel voor het tot stand brengen van positieve verandering.

 

Uit het hoofd, in het lichaam.

 

BoxZen zorgt voor balans

Creëren van balans is de basis van de Boxzen methode

Inspanning en ontspanning zijn de twee fysieke krachten die in het dagelijks leven goed op elkaar moeten worden afgestemd. Als we overvloed van het ene ervaren, kan dit zorgen voor een disbalans. Wanneer er disbalans is voor een langere periode, kan dit zich tot allerlei problemen uitten.

Hierbij hebben we het niet alleen over mentale klachten zoals depressie en burn-out. Ook fysieke klachten, zoals vermoeidheid en hoofdpijn zijn veelvoorkomende problemen.

 

Bij BoxZen leren deelnemers de balans tussen lichaam en geest creëren.

 

Bewustwording.

Voelen in plaats van denken.

Alles wat er is mag er zijn.

Ondergaan.

Leren afstemmen vanuit je eigen energie.

bottom of page